Más de 11.000 entradas y 1.050.000 visitantes desde el 9 de octubre de 2011

L'alcalde de Prats de Lluçanès respon a la petició d'informació de l'Audiència Nacional: "És una collonada monumental"

Procés sobiranista

Isaac Peraire replica a la sol·licitud anunciant que seguirà dedicant el seu "preuat temps a seguir construint la República Catalana, de ciutadanes i ciutadans lliures, cíviques, crítiques i compromeses"

L'Audiència Nacional s'ha pres seriosament les mocions dels ajuntaments de suport a la resolució anul·lada del 9-N aprovada al Parlament per Junts pel Sí i la CUP. Nombrosos consistoris han rebut reclamacions de l'alt tribunal perquè informin sobre la votació d'un text que es posiciona al costat d'una declaració que el Tribunal Constitucional ja ha anul·lat. Les formes per respondre, però, són diferents segons el municipi. Així, la CUP aposta per desobeir i no atendre les peticions, mentre que l'Associació de Municipis per la Independència recomana enviar només l'acta del ple on es va aprovar la moció. Altres opten per aparcar les bones formes.
Així, per exemple, l'alcalde de Prats de Lluçanès, Isaac Peraire, sí que adjunta la informació reclamada per l'Audiència Nacional però amb una consideració afegida: "Els fem avinent que considerem el seu pas una 'collonada monumental'". Així mateix, el també vicesecretari general de coordinació interna, territori i organització d'ERC afegeix que pensa "dedicar tot el nostre preuat temps a seguir construint la República Catalana, de ciutadanes i ciutadans lliures, cíviques, crítiques i compromeses", segons ha informat des del seu compte de Twitter.

Per altra banda, el 7 d'abril el Parlament va votar també una moció que considerava vigents els objectius de la declaració de ruptura. Junts pel Sí i la CUP van aprovar la majoria del text, però precisament la coalició sobiranista va evitar donar suport a l'article que encoratjava "els càrrecs electes a seguir desatenent les peticions" de les institucions espanyoles i al que ordenava als Mossos d'Esquadra que no executessin els requeriments d'informació de l'Audiència Nacional.

(Ara)