Más de 11.000 entradas y 1.050.000 visitantes desde el 9 de octubre de 2011

Un altre discurs del rei (Empar Moliner)

Ells parlant d’unió, d’esforç i de solidaritat quan no saben què és tenir fred, por pel futur econòmic, preocupacions per pagar el casal dels fills

Voldria saber què pensen els que fan reverències al rei després d’un discurs com el d'avui

Llegeixo a l’ARA que el rei Felip VI ha anat al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat a commemorar l’aniversari dels Jocs Olímpics i que ha parlat de “la unitat” i del “ todos juntos”, que és una manera indirecta de culpabilitzar-nos per no voler-hi estar, de “ juntos”, de la manera que a ells els convé. Parlen sempre dient sense dir, ja se sap, amb eufemismes. Ells són així: se’ls han de fer complicades reverències i inclinacions més o menys fervoroses segons l’esperit súbdit de cadascú. Però malgrat el protocol i l’aire llepó que es respira quan ells vessen la seva gràcia visitant un lloc, un home del públic ha mostrat una estelada i un cartell on hi deia: “Volem votar”. Això sí que és arriscat i no pas regalar-li Joc de trons com va fer l’entremaliat de Pablo Iglesias. Amb el cartell, aquest home ens recordava que, durant els Jocs Olímpics, justament, el jutge Garzón va ordenar empresonar independentistes.

No deixa de ser grotesc. Ells parlant d’unió, d’esforç i de solidaritat quan no saben què és tenir fred, por pel futur econòmic, preocupacions per pagar el casal dels fills (un mes de casal multiplicat per dues criatures equival a gairebé un sou) o pena per no poder comprar una dentadura a l’avi. Ells parlant d’unió, d’esforç i de solidaritat quan viuen en un món en què tothom els diu “senyor”, i tenen més drets que les dones de la seva família només perquè tenen penis i testicles (dos, en general), i en què algú els aparta els que protesten, com aquest home de l’estelada, i empresona els que els “injurien”.
Voldria saber què en pensen dels que els fan reverències després d’un discurs com aquest. Potser res, perquè sempre ha estat així, perquè les reverències indiquen el que és obvi: que ells són superiors. Però també voldria saber què pensen els que els les fan, les reverències. Potser res, perquè sempre ha estat així, perquè les reverències indiquen el que és obvi: que ells són inferiors.

(Ara)