Más de 11.000 entradas y 1.050.000 visitantes desde el 9 de octubre de 2011

Els Mossos detenen dos dels cinc investigats per la crema de fotos del rei de l'11-S

Els cinc independentistes investigats per haver cremat fotos del rei d'Espanya en un acte durant l'últim Onze de Setembre estan sent detinguts pels Mossos d'Esquadra per ordre de l'Audiència Nacional. De moment, segons han anunciat fonts del seu mateix entorn, s'han detingut dues persones: el regidor de Som Gramenet i membre de la CUP a Santa Coloma de Gramenet, Aitor Blanc, i Jordi Almiñana. També estan sent investigats Nora Miralles, Iván Altamira i Roger Santacana.

El magistrat ha ordenat aquests arrests perquè dimecres passat estaven citats a declarar per videoconferència en diversos jutjats d'instrucció de Catalunya –que havien de servir d'enllaç amb l'Audiència Nacional– i no s'hi van presentar.

Ara, s'aplica el mateix article de la llei d'enjudiciament criminal que ja es va fer servir en el cas de l'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós: no se'ls deté pel suposat delicte d'injúries a la corona sinó per no haver-se presentat a declarar havent estat citats. En principi, per tant, l'objectiu només és prendre'ls declaració com a investigats i quedarien en llibertat provisional immediatament després.
Així, els Mossos d'Esquadra estan portant els detinguts a la caserna de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca i des d'allà, la Guàrdia Civil els traslladarà a Madrid, on aquest dimarts a les 9h declararan.

(Ara)