Más de 11.000 entradas y 1.050.000 visitantes desde el 9 de octubre de 2011

Entrevista amb Carme Forcadell (El món - RAC 1, 10/11/14)

Carme Forcadell creu que “l’Estat espanyol no ha impedit la consulta perquè no ha pogut, malgrat fer servir tots els recursos possibles”. La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana defensa el diàleg del Govern amb l’estat “però per negociar com sortim de l’estat espanyol, res més”. Forcadell es mostra esperançada en poder confeccionar una llista unitària i de país “no serà fàcil, però tampoc era fàcil votar i ho hem fet”.

Carme Forcadell, presidenta de l’ANC, també ha dit que:

- “Deu n’hi do [el resultat]. Aquesta consulta s’ha fet contra l’estat espanyol. Sota amenaces i pors. Més de 2 milions de persones han desafiat l’estat espanyol, i han demostrat que l’estat espanyol ja no és el nostre estat i que les lleis espanyoles no ens fan por. Hem desconnectat de l’estat espanyol.”
- “Hem demostrat que estem preparats per aconseguir qualsevol repte que ens proposem. Ara hem de gaudir d’aquest moment.”

- “Estem molt contents [a l'ANC] i la consulta la considerem la primera volta d’unes eleccions.”

- “Esperem esdeveniments, però necessitem el mandat democràtic el més aviat possible.”

- “No tenim por [de represàlies judicials]. L’Estat espanyol no ha impedit la consulta perquè no ha pogut, malgrat fer servir tots els recursos possibles.”

- “Ara necessitem el mandat democràtic perquè la realitat s’acabi de fer possible. Cal que el poble de Catalunya s’expressi i sapiguem realment on estem.”

- “[Sobre una possible llista unitària] Hem obert la discussió per veure què és el més apropiat, de moment però en el full de ruta de l’ANC contemplem una candidatura unitària i de país.”

- “No serà fàcil una candidatura de país, però tampoc era fàcil votar i ho hem fet. Castells més alts hem vist caure.”

- “Els líders polítics van veure ahir l’interès dels ciutadans. La participació va batre tots els rècords, i estic segura que els polítics actuaran en sentit d’estat i de país.”

- “Diàleg amb l’estat n’hi ha d’haver. La solució democràtica i pacífica només es pot aconseguir amb diàleg.”

- “El diàleg sempre em sembla positiu. S’ha de negociar i dialogar. Entenc aquesta estratègia i aquesta posició. Però volem negociar com sortim de l’estat espanyol, res més.”

- “Per nosaltres és un èxit rotund.”

- “[Els polítics a favor del procés] No espatllaran el que hem viscut. [Des de l'ANC] Estarem sempre empenyent.”


(RAC 1)