Más de 11.000 entradas y 1.050.000 visitantes desde el 9 de octubre de 2011

Margallo assegura que el PP ja "no pot exigir res" a Barberá: "Hem tancat el capítol"

El ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha assegurat que ara que l'exalcaldessa de València i actual senadora del PP, Rita Barberá, ha abandonat el partit "ni Rajoy ni ningú al món pot privar-la del seu escó" a la cambra alta. Segons ha explicat en una entrevista a Antena 3, el PP va oferir a l'exalcaldessa dues sortides: abandonar el Senat o abandonar el PP.

"Ella ha decidit optar per mantenir-se al Senat i deixar de ser militant, de manera que el PP ja no té cap capacitat d'obligar-la o exigir-li res", ha assegurat Margallo. " El PP ja no hi té res a veure. Hem tancat el capítol", ha sentenciat. De fet, ha volgut deslliurar el partit de qualsevol pressió i ha insistit en diverses ocasions que "ni Rajoy ni ningú al món pot privar-la del seu escó".

El ministre ha reconegut que el PP va actuar condicionat per un ambient " absolutament irrespirable, que desmoralitza l'opinió pública". "Els que som amics de la Rita no estem passant per un bon moment", ha explicat, i ha confessat que ella se sent "dolguda" perquè "no hi ha hagut un tractament afectuós i proper per part d'alguns militants". La plana major del partit va demanar que Barberá deixés l'escó.
Mentrestant, el president espanyol, Mariano Rajoy, guarda silenci. En arribar a la cimera de Bratislava, on es reuneixen els caps d'estat i de govern dels 27 membres de la UE per valorar el nou escenari arran del Brexit, Rajoy ha esquivat la premsa, a diferència dels seus homòlegs europeus, que sí que han fet declaracions als periodistes.

- El pla Margallo per "recuperar Gibraltar".

Margallo també ha opinat sobre un dels temes més recurrents pel que fa a la política exterior del govern espanyol: Gibraltar. Segons ha dit, el Brexit és una "oportunitat històrica única" des de fa 300 anys per "recuperar" aquest territori i tornar-lo a convertir en espanyol. Almenys aquesta és la idea del ministre d'Exteriors, que ha detallat la fórmula per aconseguir tornar a annexionar el territori que la Corona espanyola va perdre arran del tractat d'Utrecht, el 1713.

La via Margallo passa per la "cosobirania" amb el Regne Unit, un " estatut personal" que permeti als ciutadans de Gibraltar tenir la doble nacionalitat i un Estatut d'Autonomia per mantenir l'autogovern que tenen ara. No ha volgut concretar si ja ha parlat d'aquest assumpte amb les autoritats gibraltarenyes.

(Ara)