Más de 11.000 entradas y 1.050.000 visitantes desde el 9 de octubre de 2011

La Fiscalia demana 10 anys d'inhabilitació per a Artur Mas pel 9-N

La Fiscalia demana 10 anys d'inhabilitació per a l'expresident català, Artur Mas, i nou per a les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau, per haver convocat la consulta sobiranista del 9-N. Gairebé dos anys després de querellar-se contra tots tres, els fiscals del cas, Francisco Bañeres i Emilio Sánchez Ulled, han presentat l'escrit d'acusació davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Els fiscals acusen Mas, Ortega i Rigau de desobeir el Tribunal Constitucional en convocar el 9-N i de prevaricar en mantenir-se darrere de l'organització de la consulta fins al final tot i saber que estava suspesa pel tribunal de garanties.

Quan Mas va declarar davant del TSJC, l'octubre del 2015, va assumir la responsabilitat política de la consulta, però va assegurar que després de la suspensió del Constitucional havien deixat l'organització en mans de voluntaris.
- No es demana presó.

La Fiscalia, però, no ho veu així. Inicialment també es van querellar contra els tres exresponsables de la Generalitat per malversar diners públics en la votació, però finalment han descartat en l'escrit d'acusació aquest delicte, que és l'únic que implicava penes de presó.

(Montse Riart, Ara)