Más de 11.000 entradas y 1.050.000 visitantes desde el 9 de octubre de 2011

Els Mossos detenen Joan Coma per traslladar-lo a l'Audiència Nacional

El regidor de la CUP de Vic Joan Coma ha estat detingut aquest dimarts pels Mossos d'Esquadra i serà traslladat a Madrid per declarar davant de l'Audiència Nacional, segons ha informat Alerta Solidària. El regidor estava cridat a declarar davant d'aquest tribunal a l'octubre, per haver apel·lat a la desobediència dels tribunals espanyols en un ple municipal en el qual es votava una moció de suport a la proclamació del Parlament per iniciar la 'desconnexió' de Catalunya amb la resta de l'Estat. La frase de Coma que va provocar la posterior investigació va ser: "Per fer una truita, sempre primer s'han de trencar els ous".

Coma, però, com altres regidors de la CUP imputats per diferents causes de desobediència, va dir que no reconeixia "l'autoritat del tribunal" i no va anar a declarar.

Quan es va conèixer que el regidor independentista estava sent investigat per l'Audiència Nacional la CUP va convocar una concentració de suport a les portes de l'Ajuntament de Vic, en què van participar prop de 200 persones. " Si volen ja saben on som. Estic tranquil, he pres la decisió [de no acudir a declarar] d'acord amb la meva consciència i amb llibertat", va dir davant dels concentrats. A la convocatòria de suport hi van assistir representants de la CUP, del PDECat, de CSQP, d'ANC i d'Òmnium Cultural, entre d'altres.
Els Mossos d'Esquadra acaben de detenir en @joancomaroura per emportar-se'l a l'Audiència Nacional espanyola. Fem una crida a la solidaritat https://t.co/YVKIEgLjU7
— Alerta Solidària (@AlertaSolidaria) 27 de diciembre de 2016

El vicepresident d'Economia del Govern, Oriol Junqueras, ha fet una piulada per denunciar que "el govern només coneix una forma de diàleg, pal i 'pastanaga'. El nostre suport a Joan Coma i a tots els demòcrates". El diputat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha lamentat: "Per part de l'estat espanyol rebem amenaces i detencions de polítics catalans". També ha reaccionat de seguida el diputat d'En Comú Podem al Congrés: "Una notícia que no per esperada és menys indignant".

Vídeo del @joancomaroura anunciant que l'han detingut. #TotesSomJoanComa #NiUnPasEnrere https://t.co/t1jYY9xRHO
— Alerta Solidària (@AlertaSolidaria) 27 de diciembre de 2016

(Ara)