Más de 11.000 entradas y 1.050.000 visitantes desde el 9 de octubre de 2011

"Una hora a casa després de quatre anys": Otegi visita la seva família amb un permís extraordinari

S'ha permès a l'exportaveu de Batasuna compartir el dol amb la seva família per la mort de la seva sogra

L'exportaveu de Batasuna Arnaldo Otegi ha visitat aquest diumenge la seva família al seu domicili d'Elgoibar (Guipúscoa), gràcies al permís penitenciari extraordinari concedit el divendres passat amb motiu de la mort de la seva sogra.

Otegi ha arribat a casa a la localitat guipuscoana a dos quarts de deu, custodiat per ertzaines de paisà, en una furgoneta gris de vidres tintats que s'ha estacionat a menys d'un metre del portal. Només alguns veïns que passejaven pel cèntric carrer elgoibarresa, on resideix la família, l'han pogut veure.

El líder de l'esquerra abertzale, que compleix una condemna de sis anys i mig de presó, ha estat durant una hora i vint minuts al seu domicili, al qual han acudit els seus pares i altres familiars.

- Una visita molt discreta.

Passats tres quarts d'onze, el secretari general de Sortu ha estat introduït ràpidament a la furgoneta, que havia fet una maniobra per situar-se a escassos centímetres del portal, després que el dispositiu policial abandonés el lloc.

Otegi estava custodiat per tres agents de paisà, mentre que dos vehicles tot terreny de l'Ertzaintza sense distintius, en els quals viatjaven cinc agents, completaven el dispositiu de seguretat.

Poc després, el compte de Twitter que es gestiona en nom d'Otegi ha penjat una foto de l'exdirigent de Batasuna a l'interior del domicili i un comentari en què assegura: "Una hora a casa després de quatre anys".

El dirigent abertzale va ser traslladat divendres passat des de la presó de Logronyo fins al centre penitenciari alabès de Zaballa, però no se li va permetre anar al funeral de la seva sogra. Sí que van assistir-hi dirigents de Sortu com Pernando Barrena, Rufi Etxeberria i Joseba Permach, a més de l'advocada de l'exportaveu de Batasuna Jone Goirizelaia.

Fonts d'Institucions Penitenciàries van explicar divendres passat que es tracta d'un permís extraordinari, un dret que tenen tots els presos i que preveu la legislació en casos d'aquest tipus, si bé la sortida seria "pel mínim temps imprescindible" i no suposa, han afegit, cap canvi de presó ni cap altre benefici.

(EFE, Ara)